Sfenj 🇲🇦
Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Sfenj 🇲🇦. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Sfenj 🇲🇦 is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is simple, it's fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. Sfenj 🇲🇦 is something which I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Sfenj 🇲🇦, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Sfenj 🇲🇦 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Sfenj 🇲🇦 is 3-4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Sfenj 🇲🇦 estimated approx 1h 15min.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Sfenj 🇲🇦 using 8 ingredients and 15 steps. Here is how you cook it.
Receta típica marroquí, son una especie de buñuelos tipo rosquilla que se fríen muy rápido y es frecuente encontrárselos en comida callejera por Marruecos, espero que os guste mi forma de hacerlo🙏🏼
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Sfenj 🇲🇦:
- 250 g harina de trigo
- 150 ml agua templada (aprox.)
- 1/2 cdta sal
- 1 cdta azúcar
- 5 g levadura panadera seca
- 1/2 cdta levadura química
- Aceite para freír
- 1/2 cdta canela (opcional)
Steps to make to make Sfenj 🇲🇦
- Echamos en un bol el agua templada de microondas y la levadura de panadero, removemos y lo dejamos unos minutos reposar en lo que hacemos otro paso.
- En el recipiente donde tenemos la harina pasada echamos la sal, la levadura química y el azúcar (he puesto 1 cdta pero si te gusta más dulce se puede echar más, con esta cantidad no es demasiado dulce)
- OPCIONAL: echar un poquito de canela en polvo a la harina.
- Añadimos poco a poco la harina al agua con levadura panadera que teníamos reposando para empezar a hacer la masa.
- Aquí viene un giro que yo hago en la receta que se sale de la elaboración tradicional marroquí, hago la masa más sólida para confeccionar la forma de rosquilla fácilmente, la masa queda más compactada y menos esponjosa una vez cocinada pero es más sencillo de hacer, en mi opinión. Si quisieras seguir la receta tradicional simplemente hay que añadir más agua y dejar que quede un poco más líquida y elástica removiendo y sin sacarlo del bol.
- Como yo echo menos agua la masa necesita más tiempo de amasado fuera del bol, así que estoy unos 10 min trabajándola y añadiendo agua templada si lo necesitase.
- Una vez está lista hacemos una bola y la ponemos en un bol y lo tapamos con film 45 min. (Si seguimos la receta tradicional, como no lo hemos sacado del bol simplemente lo tapamos tras mezclarlo todo bien).
- Pasado el tiempo habrá doblado su tamaño.
- Amasamos un poco y vamos cortando trocitos de masa para hacer palitos.
- Ponemos aceite en una sartén y lo calentamos para freír.
- Unimos las puntas de los palitos, hacemos la forma de rosquilla y echamos a la sartén bien caliente.
- Se hacen súper rápido así que hay que estar pendiente para darles la vuelta y sacarlas cuando estén doraditas.
- Hacemos eso con todas y LISTO!!
- Si hemos seguido la receta tradicional la masa será menos manejable, pero una vez reposó los 45 min basta con coger un poquito, hacer el agujero del centro y echarlo a la sartén, quedan más hinchadas y esponjosas.
- OPCIONAL: pintarlas con miel o almíbar, si os incómoda que se os quede la miel pegada en los dientes no os lo recomiendo, también de le puede echar azúcar glass, más canela, coco rallado... o nada y comerlas así tal cual.
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have much more natural control over your diet and adjust your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a recipe that utilizes less or more active ingredients or is a bit basically spicy, you can make basic changes to accomplish this objective. Simply put, begin making your dishes on schedule. As for fundamental food preparation skills for newbies you do not need to discover them yet just if you understand some simple food preparation strategies.
This isn't a total guide to quick and simple lunch recipes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Homemade Sfenj 🇲🇦. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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