Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico—
Hey everyone, it is Louise, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico—. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico— is one of the most favored of current trending foods in the world. It is simple, it's fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico— is something which I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico—, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico— delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico— is Tapeo. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico— estimated approx 5 minutos.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico— using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
El pan con tomate (o como últimamente se ve escrito: pan tumaca) es uno de los rasgos más distintivos de la gastronomía de mi Catalunya natal.
Sin embargo, he leído que aunque la creencia popular sostiene que es un invento típico catalán, existen distintas teorías sobre su origen 🤯
Resumo: el tomate —ingrediente básico de la receta— es originario de América, llegando a España en el s.XVI, pero no es hasta 1884 cuando aparecen referencias de ésta en las masías, donde se empezó a tomar la costumbre de untar el pan duro (hecho varios días atrás) con tomate y un chorro de aceite para comerlo blando; formado parte de la cocina de aprovechamiento, tan cotidiana de las casas de payés, donde había que aprovechar los productos de mil maneras y tirar la menor cantidad de comida posible. La teoría no catalana procede del sur de España, más concretamente de Murcia; y apunta a que fueron los murcianos —encargados de la construcción del metro de la Ciudad Condal— los que llevaron a Barcelona este plato en los años 20 del siglo pasado, cuando cultivaban los tomates en los terrenos cercanos al lugar en el que trabajaban, con el objetivo claro de: ablandar el pan reseco que tenían para almorzar… Pero para mi sigue siendo catalán!
#tapeando
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico—:
- Hogaza de pan (cuánto más grande, más miga tendrá la rebanada)
- Tomate maduro
- Diente Ajo
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal
- Jamón ibérico recién cortado
- Acompañamiento: EG bien fría
Instructions to make to make Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico—
- Cortamos rebanadas de pan de un dedo de grosor. Tostamos el pan —nosotros solemos tostar las dos caras, ya que al morder queda crujiente por fuera y tierna por dentro, siendo una sensación sin igual y por lo que es importante que las rebanadas sean un poco gruesas—.
- Cortamos la puntita al ajo, y sin necesidad de que el pan se enfríe, lo frotamos en la tostada. Frotamos el tomate maduro encima del pan, aderezamos con un poco de sal y rociamos de manera generosa con abundante aceite de oliva virgen extra —que brille bien el pan—. Añadimos el jamón…
- Y a disfrutar!
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly locate that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you wish to offer a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a bit essentially spicy, you can make basic changes to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes promptly. As for basic cooking abilities for newbies you don't require to discover them but just if you grasp some simple cooking methods.
This isn't a total guide to fast and also easy lunch dishes but its great food for thought. Ideally this will get your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing way too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Steps to Make Any-night-of-the-week Pa amb tomàquet i pernil ibèric —pan con tomate y jamón ibérico—. Thanks so much for reading. I'm confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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